Исус и Мария-Магдалена софиянци

Вчера прегледах поредната порция странни, чудни, смешни имена на новородени в УАГБ „Майчин дом“. Картинката пак пъстра, пъстра… Да се смея ли, да плача ли….Вече съвсем закономерно… от 846 имена преброих само 4 отрочета, кръстени с тривиалното българско име Иван.

Областите, в които са се взирали родителите преди да намислят имената на наследниците си са поп музика, спорт и Библия. Има и такива дето никъде не се срещат и сигурно майката или бащата, ще претендира за авторство като комбинацията Матео Джулиус?!?

Бебоците носят собствените имена на  Стиви Уондър, Есма Реджепович, Майкъл Джексън, папа Йоан Павел II, Хана Монтана, ама не баш, има вариация и на Лили Марлен, но пък библейските са си точни- Исус и Мария–Магдалена. Най-изненадващото име в новия списък, поне за мен този път е – Ария. Смях се с глас. Дано съучениците й да не й се смеят като мен. Както казваше едно мое старо гадже: колко трябва да си мразиш детето, че да го кръстиш така?

Поздравявам Ви с няколко чудни имена:

ЛОРИ АН

ЛЕОНАРДО (едва ли е Ди Каприо)

ЛОРИТА (майката едва ли е чела Набоков)

ПРЕМ ( майката е изяла едно „И“)

ЕСМА

ДЖУАН

РАЯН

СТИВИ

ДИЛО

АЛЕЙНА (мрежа?)

АНГЕЛА (Едва ли майката е сирийка)

ХАНА СОФИЯ

МИЛИКА

СИЛИЯ

ТИАНА

СЕЛИНА

БРАЯН

АРИЯ (евалла на мама :-))

СИМА

ИСУС

ГЕРИ-АНН

ЛОРА-МАРЛЕН

ДАНИКА

СЕЛИН

първото ми попадение от 2012-та година.странни имена

2 comments

  1. Една мургава женичка в Майчин дом-гр.София,си кръсти детето“ Ихтиандърка“-на вуйчо си Ихтиандър,хахахаха.Посъветвахме я да бъде“Ихтиандра“,но душичката докато стигне до стаята на сестрата (да си запише детенце)забравила нашето предложение и софиянките с името“Ихтиандърка“се увеличиха с още една,хахахаха

  2. Днес, след публикацията, главната акушерка, която работи 40 години в болницата ми разказа за някакъв вървежен сериал преди много години, в който действието се развивало на кораб с името „Филаделфия“. Та, както подозирате някакво бебе било кръстено Филаделфия. Идва бабата на изписването и…усмихната шипва бузката на бебето с думите „Ох, на баба Калифорнията“ 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *