Шефът на Спешна помощ, племенник на Владиката

Вече съм сигурна – Владиката е вуйчо на д-р Георги Гелев. А може и да има ангел хранител, само дето още не съм разбрала името му. Друго обяснение нямам след като получи само последно предупреждение за уволнение. Заповедта естествено е на здравния министър Петър Москов, която идва след разследване на Генка Шикерова, разкриващо фрапиращи нарушения в системата на Спешна помощ. Линейки минават по 200 километра, за да заредят с гориво от конкретна бензиноколонка, което си мирише отвсякъде на корупционна схема и мафиотска договорка.

Това не е първият, а поредния скандал около д-р Георги Гелев. През 2011 г. д-р Гелев получи златен скункс за това, че уволни един доктор, само защото се беше изказал, че не може да разчита на бърза помощ. През 2014 г. доклад на Медицинския одит, показа фрапиращи нарушения в Спешна помощ-София. Оказа се, че чиновници и секретарки са получавали тройно по-високи заплати от лекарите. Помещения, собственост на центъра, пък са били превърнати в частни ресторанти, а проблемът с горивото е от години. При една от проверките, когато почина фотографката 40-годишната фотографка Елизабет Димитрова, се оказа, че докладът с часовете на тръгване и пристигане на линейката са били подправени. Тогавашният здравен министър Таня Андреева се опита да уволни д-р Гелев, но той се разболя. Здравословното му състояние се подобри едва след идването на служебния министър д-р Мирослав Ненков, който го върна на работа.

Преди време при сливането на двата спешния център в София и областта, д-р Георги Гелев беше определен за временно изпълняващ длъжността директор до провеждането на конкурс, защото длъжността е конкурсна. Такъв обаче така и не е проведен до момента.

На това му се вика здрав гръб и ценен кадър!

2 comments

  1. Тъй е, очевидно е много важен, незаменим човек! Какво му връчва здравният министър ? Поздравителен адрес , грамота ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *