За мен

Красимира ПастироваРодена съм преди….много години на хубавия син Дунав. На една дата с Бриджит Бардо, Марчело Мастрояни и Индира Ганди. Винаги съм искала поне на половина да съм красива като Бардо, наполовина талантлива като Марчело и умна като Ганди. Стремлението е по-важно от даденото.

Местен русенски шовинист, дошъл преди доста години в София да помогне на столичани. Шегувам се. Просто родният град ми отесня в раменете и дойдох да се доказвам. Повъртях се, повъртях се и…. успях да поработя в бТВ, във вестниците Стандарт, Софийски имоти, Капитал, а по-късно в сп. „Домът”, „Магазин” и сп. „Екстериор“, на което дори бях гл. редактор.

Обожавам професията си. Журналист станах случайно, но трайно. Работила съм във вестник, радио, телевизия. В списанията обаче за първи път успях да съчетая хоби (интериорен дизайн, архитектура и градска среда) с професия. И на това ако не му кажете щастие…

Преди да ме споходи обаче щастието бях политически репортер. Човекът, който ме научи на занаят, казваше: ”Ако можеш да пишеш умно, точно и грамотно за политика, значи можеш да пишеш за всичко”. Не знам дали мога, но поне опитах. За съжаление журналистиката отдавна не е това, което трябва да бъде и тъй като съм човек с принципи, реших, че по-лесно ще е да напусна гилдията, отколкото да се гърча, нарушавайки ги.

Не че в новото ми поприще – ПР-а, ежедневно не ми се налага да подлагам морала си на спешни байпасове, но… Специализирах през последното десетилетие кризисен ПР, но кризите вече предпочитам да ги гледам само по филмите. Ето, затова светът е измислил хобитата, за да може душата ни ежедневно да се терапира. Моето хоби е фотографията, в допълнение с графичния дизайн и правенето на добрини.

Лошите ми страни

Не пия алкохол, Много говоря, Не чувам будилници

Добрите ми страни

Сговорчива и миролюбива