АМАН ОТ НЕМИСЛЕЩИ ЖУРНАЛИСТИ И БЕЗХАБЕРНИ ПОЛИТИЦИ

Преди две години, когато земетресение разлюля Перник, аз се разлюлях от приказките на тогавашния министър-председател ба’т Бойко. Тогава той рече, че патрулки ще обикалят с мегафони да оповестяват народонаселението, че имало земетресение. Потреса ми дойде от факта, че баш сейбията на държавата не знае какво има в нея, а именно – че всяка кола на Гражданска защита е снабдена с такъв мегафон, а и си има оповестителна система, която „стряска” на 1-ви април и на 1-ви октомври народа в 15 града, щото тогава я тестват, демек – работи.

Днес отново се треса и то на 28 000 волта. Ето и част от информацията на официоза в-к Труд, причина за високото ми напрежение:

„28 000 души в България ще получат съобщение, което ще ги предупреди в случай на природно бедствие. Това е записано в Националната програма за защита от бедствия 2014-2018 г. (НПЗБ). Тя беше приета на 7 май от Министерския съвет, но в края на миналата седмица беше качена в портала за обществено обсъждане.

…………………….

За такава система се говори у нас от 2006 г. Бившата министърка по бедствията Емел Етем обещаваше до май 2009 г. 28 000 да бъдат уведомявани за аварии с SMS. Столичната община планираше да включи всички софиянци в такава оповестителна система от 2010 г. Последно през февруари 2011 г. кметицата Йорданка Фандъкова бе обявила публично, че до месец ще стартира уведомяването. Досега няма данни някой българин да е получил от държавата или от общината SMS за бедствие.”

Няма данни само в главата на журналиста Деян Николов. Защото по-долу слагам извадка от текст, който аз и колегите ми сме писали за факти от преди пет години.

28 000 управници ще организират борбата с природните бедствия, съобщи в Исперих вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем. Те са включени в Национална система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия, която ще бъде тествана на 2 април и ще заработи в края на май. Това публикува Дарик радио на дата 31 март 2009 в 20:34 ч.

А в 19′ от 02.04.2009 в 13:51 ч. четем, че „по-голямата част от 827-те души днес преминаха успешно теста за Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и съставните части на Единната спасителна система…”

Мисля, че коментарът е излишен. Само ще кажа, че не съм адвокат на ексминистър Етем, а на собствената си работа, защото от писаниците на журналиста излиза, че от 2006 до 2009 г. съм била умопомрачена и нямам спомен за нещата, които съм вършила.

Но не трябва да плюя само по журналиста, той толкова си може. Голямата си плюмка трябва да насоча към сегашния МС, защото май ще се харчат пари за нещо, за което вече са изхарчени. И отново никой не знае какво има в държавата и за какво служи. Така ще е докато всеки управник мисли, че светът и политиката почват с него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *