29 късчета от „Небе назаем“ съдържа първата самостоятелна изложба на Красимира Пастирова

29 късчета от „Небе назаем“ съдържа първата самостоятелна изложба на Красимира Пастирова, която днес, в Деня на будителите, бе открита във фоайето на Доходното здание.

Авторката е носител на трета награда на фотографския конкурс „Запази духа на Русе“, организиран от Дружеството на журналистите – Русе към Съюза на българските журналисти, фондация „Русе – град на свободния дух“ и ОП „Русе арт“.
Днешната й самостоятелната  експозиция  е част от нейната награда и признание за творческите й качества. Повечето кадри в нея са заснети от самолет или балон, което позволява на авторката да улови уникални ракурси.
„Снимките, които Красимира Пастирова ни показва, са много ценни, защото рязко се отличават от масовата (зло)употреба с фотографията. В тях образите, цветовете, сенките, композицията са символи, а не просто проекции на действителността. Карат те да мечтаеш, дърпат те напред, за да видиш какво има зад кадъра“, каза в словото си Габриела Стефанова, председател на Дружеството на журналистите- Русе, която представи изложбата.  Тя сравни фотографиите с живописни платна на вдъхновен творец, които предлагат на зрителите не просто гледки от Русе, Кападокия,  Германия и Австрия, а една съвсем различна магическа реалност.

2 ноември 2014 10:46 | Автор: Дарик Русе

1 comment

  1. Наскоро се запознах с „лудото“ Красимира и виждайки красивите й фотографии,завидях благородно за самобитният й талант.Но и почерпих вдъхновение.Краси,ти ме амбицира и ти благодаря!
    Да си много здрава и да се натвориш на воля!
    П.П.
    Моля,прости ми грешките!
    (:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *