Престанете да четете статистики, вървете на лекар!!! Аз бях №3484

Сядам да пиша този призив, защото съм сигурна, че когато някоя от вас прочете информацита, че Министерството на здравеопазването е обявило “ Бум на рак на половите органи за последните три години“ ще си каже: уф, вярно лошо…и толкова. Никоя няма да си вдигне задника и да хукне към гинеколога, а ТРЯБВААААА.
Ето я и сухата статистика- Нарастване на заболеваемостта при рака на женските полови органи в последните години, отчитат от МЗ. През 2012 година новозаболелите са били 3337, през 2013 година са се увеличили до 3400, а през 2014 година са достигнали 3484.
Възможно е аз да съм №3484, а може и да съм била № 2078, знам ли, гадната болест с трте букви ми я откриха през септември 2014. През същия месец се простих с най-милото на една жена -матка, яйчници, в добавка апандецит, лимфни възли, част от коремната стена…
Докато ми съобщаваха резултата от хистологията изпуших 3 цигари за 6 минути. Слушах и нищо не чувах. До съзнанието ми достигнаха единствено думите „От най-лошото ти се е панало най-доброто“. Да, Господ ме беше пощадил и от торбата с „късметите“ ми се беше паднал Първи стадий- лечим. Шокът премина до вечерта и преди на заспя вече знаех, че гадостите сега започват и ако не се стегна лошо ми се пише. Речено -сторено.
Последваха 6 курса химиотерапия, през които бях на друга планета. Окапване на косата, веждите, миглите. Наддох 12 килогарма, но през цялото време си казвах: „Слаба Богу, че отидох навреме на преглед. Сега можеше да е друго.“
Резултат: Скенерът, направен 14 дни след края на последната химеотерапия показа- ЗДРАВА.

Извод: Не искате да преживеете същото, нали? Хайде сега всяка от вас да се обади на гинеколога си и да си запише час за цитонамазка, ултразвуков преглед, колпоскопия(задължително) и да си пусне една пълна кръвна картина. Друго не искам от Вас. Искам да сте здрави и УМНИ!

профилактика рак
П.П. Прилагам снимки, не да видите колко съм смела да се показвам в този вид, а за да ви стресна истински и да изпълните желанието ми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *